terug

Samenwerkingsverband Twekkelerveld

Het Samenwerkingsverband werkt nauw samen met o.a. Livio, Speeltuin ’t Heelal, VV  Rigtersbleek, de Winkeliersvereniging, het bewonersplatform, Alifa, de Wijkcoaches, gemeentelijke initiatieven zoals de WAK (Week van de amateurkunst), wijkbudgetcommissie, Stichting Buddiez en carnavalsvereniging De Tuffelkroepers. De carnavalsvereniging is de grote drijvende kracht en ondersteuning als vrijwilliger bij tal van evenementen in de wijk.

Evenementen voor iedereen
Bij alle evenementen wordt rekening gehouden met wijkbewoners die het wat minder breed hebben. Zo wordt er voor kinderen geen bijdrage gevraagd en kunnen bewoners en sommige kraamhouders (meestal) gratis een kraam plaatsen bij de Kerstmarkt of het zomerfestival. We  werken hiervoor samen met de Wijkbudgetcommissie. Zonder deze bijdrage is dit allemaal niet mogelijk. Hier zijn we dan ook erg blij mee. 

Wat gaan we nog meer doen?
We hebben plannen klaarliggen voor allerlei activiteiten, zoals high tea en creatieve workshops en andere vormen van vrijetijdbesteding. Er zijn financiële middelen beschikbaar gesteld via Initiatiefkracht voor de opzet en inrichting van deze plannen. Daarnaast is het Samenwerkingsverband in het bezit van allerlei spullen voor het organiseren van een leuk buurtfeest of een evenement. Hierbij moet je denken aan kerstkramen, een popcornmachine, statafels, een slush-puppy machine en poffertjesplaat, etc. Door het verhuren, bezorgen,  schoonmaken en onderhouden van deze spullen, ontstaat er ook weer een mooi stuk vrijetijdsbesteding voor onze deelnemers.

Hoe doe ik mee?
Iedereen is welkom, en kan via onze email samentwekkelerveld@gmail.com of telefonisch
06 18 60 98 45 een afspraak maken voor een bezoek en/of informatie. We zijn ook bereikbaar via de wijkcoaches.