terug

De handen ineen én uit de mouwen voor 't Proathuus

Om de zijvleugel van de Paulusschool – de plek waar ’t Proathuus te vinden is – op te frissen en klaar te maken voor gebruik, gingen bewoners uit de wijk en
betrokken partijen samen aan de slag.

Tijdens de voorjaarsvakantie staken de mannen en vrouwen van ’t Lunchteam, Power Twekkelerveld, de jongerenwerker met een groep jongeren, Bewonersplatform Twekkelerveld, Estinea, studenten van het ROC, het wijkteam, medewerkers van Gemeente Enschede, Twentse Alliantie en van woningcorporaties De Woonplaats en Domijn enthousiast de handen uit de mouwen. De muren werden gewit, de vloer grondig schoongemaakt en er werd een keuken geplaatst. De eerste ruimtes van ’t Proathuus zijn ingericht: de inloopruimte waar iedereen welkom is voor een kop koffie en de ruimten waar de Wijkwijzer en ’t Lunchteam alvast gebruik van maken.

Denk je mee over de inrichting?
De basis staat nu. De verdere inrichting hebben we bewust nog niet gedaan. De inrichting van ’t Proathuus moet uiteindelijk zó worden dat die past bij de initiatieven van bewoners en dat gebruikers zich er thuis voelen. 

Daarom laten we de verdere inrichting ook graag over aan de huidige én toekomstige gebruikers uit de wijk. Je kunt dus niet alleen mooie activiteiten en initiatieven starten in ’t Proathuus: u bepaalt samen hoe ’t Proathuus eruit gaat zien. Denk bijvoorbeeld aan de wanden. Deze zijn nog leeg. Heeft u hier goede ideeën voor, of heeft u schilderijen, posters of foto’s van en over Twekkelerveld: alles is welkom. Laat het ons weten. We maken er samen iets moois van!