terug

Maak Twekkelerveld groen en blauw

Steentje bijdragen
Ook in de toekomst moet Twekkelerveld een fijne plek zijn om te leven. De gemeente werkt daar hard aan. Bijvoorbeeld door de wateroverlast aan te gaan pakken en Twekkelerveld groener en blauwer te maken. U kunt ook uw steentje bijdragen. Of liever gezegd: laat maar wat steentjes weg. Want met elke tegel die u vervangt door groen, helpt u mee de overlast van water, hitte en droogte tegen te gaan. Alle kleine beetjes helpen.

Wat kunt u gemakkelijk doen aan uw huis of tuin?
• Plant een boom. Bij hoge temperaturen zorgt een boom voor schaduw en koeltje, bij harde wind breekt de boom de windkracht. De schaduw van de boom zorgt voor minder verdroging van de bodem. En groen maakt gelukkig!
• Zet een klimplant tegen uw huis. ‘s Zomers warmt de gevel minder op door de zon. Dat kan soms wel tien graden schelen! In de winter zorgt de plant dat uw huis binnen warmer blijft. Een klimplant biedt aan verschillende dieren en insecten een schuilplaats, broedplaats en voedsel en maakt uw huis mooier.
• Zaag de regenpijp door en plaats een regenton of laat het regenwater via een gootje de tuin in stromen. Zo komt regenwater niet in het vuilwaterriool terecht, heeft u gratis water om de tuin mee te sproeien en voorkomt u een te droge tuin.

Meer handige tips
Kijk voor veel meer tips om uw huis en tuin aan te passen aan het klimaat van de toekomst op www.groenblauwenschede.nl.