terug

Sámen en sportief doelen bereiken met Supporter van Elkaar

Ook bij dit nieuwe project werkt Scoren in de wijk van FC Twente samen met allerlei partijen die in de wijk actief zijn zoals Speeltuin Het Heelal, Korfbalvereniging Rigtersbleek, ’t Proathuus, Kinderopvang Hebbes, Sportaal, Alifa, Gemeente Enschede, wijkteams, en de woningcorporaties Domijn en Ons Huis. Supporter van Elkaar zet gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken centraal. Ze gaan aan de slag met doelen die ze zelf stellen. Bijvoorbeeld: een betere
gezondheid, werk vinden, beter leren lezen of schrijven, meer sociale contacten opdoen, anders opvoeden en ga zo maar door. Passend binnen de geldende corona-richtlijnen, komen de gezinnen wekelijks bij elkaar. bij Speeltuin ’t Heelal en bij Korfbalvereniging Rigtersbleek. ’s Morgens alleen de ouders en ’s middags ook de kinderen. 18 weken lang gaan ze op een sportieve en leuke manier aan de slag met hun doelen. Er wordt gesport, er zijn leuke uitjes en we organiseren themabijeenkomsten. En ook onderling steunen de gezinnen elkaar.

Projectleider Laura: “Samen met je kinderen leuke en positieve dingen doen, daar krijg je weer energie van en daardoor krijg je weer zin om aan je toekomst te werken. Samen met de groep van gezinnen kom je iedere week bij elkaar en kunnen wij je ondersteunen bij de doelen die je hebt gesteld”.

Op de website van Supporter van Elkaar zie je filmpjes en verhalen van gezinnen die al meegedaan hebben. Mocht je belangstelling hebben om met je gezin deel te nemen aan dit traject, stuur dan een mail naar l.hofte@fctwente.nl.