terug

Een plek voor en door bewoners van Twekkelerveld

Natuurlijk loopt het jaar tot nu toe anders dan we gedacht hadden. Maar ondanks alles weten al best wat wijkbewoners ’t Proathuus te vinden. We nodigen u van harte uit om ook langs te komen en mee te doen.

We zijn blij dat we de deuren van ’t Proathuus weer konden openen na de lockdown begin dit jaar. En we hopen dat we ze ook open kunnen houden. Daarom zorgen alle gebruikers van ’t Proathuus er samen voor dat we aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. Zo is er desinfectie aanwezig, zijn mondkapjes binnen verplicht en wordt de anderhalve meter afstand altijd gehanteerd. De activiteiten die nu plaatsvinden zijn ‘coronaproof’. Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen en dat ’t Proathuus een plek is waar u zich thuis voelt.

Gebruikers van ’t Proathuus
In ’t Proathuus is van alles te doen en beleven. Voor iedereen uit Twekkelerveld. Hieronder leest u over de activiteiten die er al te vinden zijn. Heeft u interesse of wilt u meedoen: aarzel niet om contact op te nemen!

Het Schoollunchteam Enschede
Het altijd gezellige lunchteam maakt lunches voor schoolkinderen in een prachtig grote ruimte in ’t
Proathuus. Ieder aangemeld kind in de Paulusschool krijgt voor zeven euro per maand een gezonde lunch aangeboden, want met een volle maag is het beter meedoen op school! Het team, dat nu bestaat uit acht vrijwilligers, werkt corona-proof. Alle hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand leven ze hier na. Om er zeker van te kunnen zijn dat de kinderen altijd een lunch kunnen krijgen, zoekt het lunchteam nog een aantal vrijwilligers. Je hoeft echt niet elke dag te helpen, alles gaat altijd in goed overleg.
Meer informatie: Fred Philips, flintstonef@hotmail.com of 06 45 27 57 48.

3D-kaarten maken
Buurtbewoonster Doret zit elke donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur klaar om gezellig samen 3D-kaarten te maken.
Kosten: € 2,50 incl. koffie/thee

Wijkwijzer Twekkelerveld
Heeft u een vraag of zoekt u een activiteit of ondersteuning in de wijk? Bijvoorbeeld omdat u graag
andere mensen wilt ontmoeten? Of omdat u hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie? De Wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. Elke woensdag en donderdag zitten wij voor u klaar in ’t Proathuus.

Nieuw Begin Enschede
Vrijwilligerswerk kan u veel opleveren en kan voor u persoonlijk leuk en uitdagend zijn. Het kan heel plezierig en soms ook spannend zijn om met en voor anderen te werken en samen een klus te klaren. Maar waar zijn er vrijwilligers nodig? En hoe vindt u een vereniging of organisatie en wie moet u daarvoor benaderen?  Allemaal lastige vragen die vaak makkelijker te beantwoorden zijn bij Nieuw Begin Enschede.

Samen met een vrijwilligerscoach kijkt u naar uw talenten en interesses. En vanuit daar begint de
zoektocht naar een vrijwilligersplek waar u zich fijn voelt. Veel coaches zijn ervaringsdeskundigen met passie en de nodige kennis en levenservaring en weten ook precies welk steuntje in de rug u nodig kunt hebben. Als er eenmaal een werkplek gevonden is, is er nog steeds ruimte voor begeleiding. 

Zoekt u vrijwilligerswerk of een zinvolle besteding?
Kom dan gerust eens langs voor een praatje en een kop koffie, of maak een afspraak via e-mail:
nieuwbeginenschede@gmail.com of telefoon: 06 86 85 08 64. Wij zijn maandag, dinsdag, woensdag
én donderdag aanwezig van 10:00 tot 16:00 uur in ‘t Proathuus.

Corona update
‘t Proathuus probeert zo veel mogelijk open te blijven. Natuurlijk houden we ons aan de corona maatregelen. Het kan daarom zijn dat we (delen) tijdelijk moeten sluiten. Hou onze Facebookpagina (Proathuus Twekkelerveld) in de gaten voor de actuele stand van zaken.

Gebruikers van ‘t Proathuus
De Wijkwijzer
Het Schoollunch team Enschede
Stichting Move Enschede
Twentse Alliantie
Stadsdeelmanagement Noord
Stadsdeelbeheer Noord
Wijkteam Twekkelerveld
Nieuw Twekkelerveld
Nieuw Begin Enschede
Nederlandse taalles
Alifa Jongerenwerk
Alifa Opvoedondersteuning
Alifa Welzijn ouderen