terug

Pijlhovestraat krijgt 'eigen', unieke roosters

De wedstrijd luidde: ‘Wat wil jij zien op de roosters? Bedenk het zelf en laat dit aan ons weten in een ontwerp. Alles kan en mag.‘ Mart, die in groep 8 van De Zevenster zit, ging de uitdaging aan. “Ik ken de Pijlhovestraat goed, want ik woon er om de hoek en kom er zowat elke dag doorheen”, vertelt hij. “Voor het ontwerp heb ik gekozen voor een boom, want ik vind Enschede heel groen. De boom past bij de straat.” 

Mart is zeer in zijn nopjes met het winnen van de wedstrijd. “Ik had het niet verwacht. Ik vind het erg leuk dat mijn rooster in de straat komt en daar nog jarenlang te zien zal zijn.” 

Bewoners Pijlhovestraat stemden op favoriet
Uit alle ingestuurde ontwerpen stelde een deskundige jury een top-vier samen. De jury bestond uit Jacqueline Doornbos (Bewoners Platform Twekkelerveld), Petra Boonstra (inwoner Twekkelerveld en hoofd Expositie bij Concordia) en wethouder Jurgen van Houdt. Bewoners van de Pijlhovestraat mochten vervolgens stemmen op hun favoriet. Met zestig procent van de stemmen was Marts ‘Enschede bloeit op’ de overduidelijke winnaar.

Groen en groei
Pijlhovestraatbewoner Margo Smid licht haar keuze toe: “Het ontwerp heeft een mooie symboliek: regen zorgt voor groei. Groei van de wijk die in beweging is. Maar ook groei van jezelf, want je bent altijd in ontwikkeling. Prachtig!” Ronald Noorman vond de boom staan voor ‘groen en gezond’. Ook het feit dat een boom ‘groeit naar het licht’ sprak hem aan. Reaven koos voor dit ontwerp, want “ik vind het heel mooi en zeer vrolijk als je de deur uit stapt en de straat op gaat”. 

Aanpak wateroverlast Twekkelerveld
Met het omvangrijke project GroenBlauw Twekkelerveld pakt de gemeente de wateroverlast in delen van Twekkelerveld aan. Bij zware regenbuien kan met name rondom de Goolkatenweg en in de Pijlhovestraat de riolering al het water niet aan. Nieuwe riolering en een beek maken ruimte om water te bergen en af te voeren. De maatregelen gaan ook hittestress en droogte tegen en verbeteren de biodiversiteit. Zo bereidt Enschede zich voor op extreme weersomstandigheden en verhoogt het de leefkwaliteit in Twekkelerveld.