terug

Op weg naar een aardgasvrij Twekkelerveld

De subsidie zou gebruikt worden voor de aansluitkosten en andere technische kosten voor woningen. Toch heeft de gemeenteraad toestemming gegeven om in ieder geval door te gaan met de voorbereidingen in Twekkelerveld, het maken van een Wijkuitvoeringsplan. Wel heeft de raad aangegeven dat er qua investeringen in Twekkelerveld geen onomkeerbare stappen mogen worden gezet.

Sindsdien is het al een tijdje stil rond het aardgasvrij maken van Twekkelerveld. “Maar we zitten absoluut niet stil” aldus projectmanager Jeroen Wolbrink. 

12 buurten en hun koplopers
Er zijn veel verschillende woningen in Twekkelerveld. Woningtypen en bouwjaren verschillen per straat of buurt. Er is daarom een indeling in 12 buurten gemaakt waarbinnen de woningen vergelijkbaar zijn. Onder bewoners die hadden aangegeven actief te willen meedenken met het aardgasvrij maken van de wijk vonden we koplopers voor de buurten. Deze koplopers zijn het eerste aanspreekpunt voor hun buurtbewoners voor vragen en ideeën. 

Volgende stap: nieuw onderzoek 
In de vorige nieuwsbrief zijn voor deze periode buurtgesprekken aangekondigd. In overleg met de koplopers is besloten om deze buurtgesprekken uit te stellen en eerst een tussenstap te maken. Er is bij de koplopers namelijk nog veel onduidelijkheid over het beste alternatief voor  Twekkelerveld. Daarom schakelen we nogmaals een bureau in voor een onafhankelijk onderzoek naar de beste haal- en betaalbare opties voor Twekkelerveld. De koplopers zijn betrokken bij de opdrachtformulering en de keuze van het bureau. Het onderzoek moet na de zomer klaar. Hierna willen we over de uitkomsten met de buurten in gesprek.

Veel vragen
Het aanwijzen van Twekkelerveld roept veel vragen op. Vragen onder andere over waarom
Twekkelerveld als eerste, wat gaat het kosten, wat zijn de alternatieven, heb ik een keuze, wanneer gaat het gebeuren? We hebben alle vragen verzameld en zo goed mogelijk beantwoord met de kennis van nu. Je kan de vragen en antwoorden vinden op: www.enschede.nl/twekkelerveldaardgasvrij