terug

Op weg naar een aardgasvrij Twekkelerveld

Dit doen we omdat Twekkelerveld een wijk is waar kansen liggen om werkzaamheden te koppelen aan andere projecten. We transformeren Twekkelerveld zo tot een groene, duurzame wijk! 

Onderzoek
In de vorige nieuwsbrief kondigden we aan dat er nieuw onderzoek wordt gedaan naar geschikte duurzame warmtebronnen voor Twekkelerveld. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Tauw. We verwachten dat het onderzoek in december is afgerond.

Samen met de inwoners van Twekkelerveld
Bij dit onderzoek zijn inwoners uit de wijk nauw betrokken. Deze groep inwoners noemen we de koplopers. Deze koplopers wonen zoveel mogelijk verspreid over de wijk. Zo is de wijk goed vertegenwoordigd! De koplopers dachten mee over de formulering van de opdracht voor het bureau. Ook droegen ze aardgasvrije technieken aan die werden onderzocht door Tauw en dachten ze mee over hoe deze technieken beoordeeld moesten worden.

Na het onderzoek
Na het onderzoek gaan we samen met de inwoners van Twekkelerveld aan de slag met een wijkuitvoeringsplan. Hierin staat wanneer welke straat wordt aangesloten op een duurzame warmtebron, wat daarvan de kosten zijn en wie het gaat uitvoeren. Dit wijkuitvoeringsplan moet worden goedgekeurd in de gemeenteraad van Enschede.

Aan de slag!
Je hoeft niet te wachten met stappen zetten tot alle plannen klaar zijn. Het overstappen naar duurzame warmte begint namelijk bijna altijd bij energie besparen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van het beter isoleren van je dak, vloer, muren en ramen. Een wooncoach van het Energieloket Enschede kan je hierover gratis adviseren. Ga naar www.energieloket-enschede.nl/wooncoach voor meer informatie.

Ook met kleine, minder kostbaremaatregelen in huis kun je al zorgen voor een lagere energierekening. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan een bespaarcoach van het Energieloket Enschede hierbij gratis helpen! Ga naar www.energieloket-enschede.nl/bespaarcoach voor meer informatie.

Meer weten over aardgasvrij Twekkelerveld?
Ga naar www.enschede.nl/twekkelerveld-aardgasvrij