terug

94 nieuwe woningen op Newtonpark

Newtonpark; wonen in het park
Een belangrijk uitgangspunt voor deze nieuwe buurt is wonen in een parkachtige omgeving. Daarom ontwikkelt Trebbe de woningen én de omgeving daaromheen. DAAD architecten tekent voor het ontwerp van de woningen. Een deel van de woningen wordt gebouwd in de architectuurstijl van het oude ROC-gebouw.

De woningen worden straks – verdeeld over drie bouwblokken - in verschillende types en afmetingen aangeboden in rijwoningen en dekwoningen in twee lagen met een kap, drie lagen  plat en vier lagen plat. Landschapsarchitect RRog neemt het ontwerp voor het park, met veel ruimte voor wandelpaden, op zich. Het park verbindt de omliggende omgeving met Newtonpark en zowel de omwonenden als de toekomstige bewoners kunnen hier straks recreëren. Deze groene setting draagt bij aan het terugdringen van waterproblematiek en hittestress in de wijk.

Positieve reacties
De direct omwonenden zijn geïnformeerd tijdens een informatieavond. De omwonenden reageerden positief op het plan. Naar verwachting gaan de eerste woningen nog in het eerste kwartaal van 2022 in verkoop. Kijk voor meer informatie op: www.newton-park.nl.

Voor de bouw van deze 94 woningen is een bestemmingsplanwijziging nodig. Door de exploitatieovereenkomst met Trebbe kan de gemeente in 2022 de procedure hiervoor starten.