terug

Terugblik en vooruitblik in Nieuw Twekkelerveld

De wijkbudgetcommissie van Twekkelerveld stelt € 5.000 beschikbaar voor haar inwoners. Dit bedrag is beschikbaar voor allerlei leuke ideeën voor de wijk, met als doel om de wijk nog een stukje mooier te maken dan dat die al is. In plaats van een ideeënbus die op de markt zou staan, willen we je vragen jouw idee te mailen naar wijkbudgetaanvraag@twekkelerview.nl.Jouw idee komt dan bij de Wijkbudgetcommissie terecht en zij beoordelen je aanvraag.

Als we terugkijken naar 2021, dan vallen twee dingen op:
1. We hebben een enorme diversiteit aan activiteiten in ‘t Proathuus. Van het School Lunchteam tot de Ouderensoos en van Creatief met Doret tot Wijkwelzijnswerk. We zijn blij om te zien dat ‘t Proathuus de plek is voor deze activiteiten midden in de wijk. 

2. Het aardgasvrij maken van Nederland gaat niet vanzelf, zo ook in Twekkelerveld. Maar we werken ondertussen samen met buurtbewoners, die we Koplopers noemen. Samen met de gemeente en woningcorporaties maken de Koplopers plannen voor de energietransitie. Ze doen onderzoek, bespreken de voor- en nadelen van de verschillende opties en zoeken samen naar de meest geschikte oplossing. 

Als we vooruitkijken naar 2022, dan kijken we uit naar:
1. De locatiekeuze voor het Huis van de Wijk. Veel inwoners van Twekkelerveld hebben behoefte aan een centraal ontmoetingspunt in de wijk. Om een kop koffie te drinken, waar ze kunnen vergaderen, een cursus kunnen volgen en waar ze terecht kunnen voor ondersteuning. We zijn hiervoor gestart met ‘t Proathuus en onderzoeken of iets groters in de toekomst wenselijk en haalbaar is. Daarvoor gaan we in 2022 met jou in gesprek. 

2. GroenBlauw Twekkelerveld. Diverse activiteiten op het gebied van klimaat in Twekkelerveld vallen hieronder, en dit is nu echt van start gegaan. Zo worden de eerste delen van de  wateropgave in 2022 opgeleverd.

3. In 2022 is het Wijkuitvoeringsplan Aardgasvrij klaar. Na het onderzoek van Tauw, in samenspraak met de Koplopers, wordt duidelijk welke technieken voor welk type woningen gebruikt kan worden om ze aardgasvrij te maken. In het Wijkuitvoeringsplan wordt een routekaart gemaakt, zodat je kunt zien wanneer er waar gewerkt wordt. De route wordt bepaald door diverse factoren, zoals kosten, maar ook andere werkzaamheden op de verschillende plekken. Zo kun je zien in welk tempo, welke manier en waar we aan de slag gaan in de komende decennia tot in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn.